Syndicus

Een syndicus is een essentiële schakel in het beheer van mede-eigendom. De syndicus zorgt voor de administratieve, technische en financiële aspecten van een appartementsgebouw of complex. Dit omvat het beheren van de gemeenschappelijke delen van het gebouw en ervoor zorgen dat alle wettelijke verplichtingen worden nageleefd.

Op administratief vlak is de syndicus verantwoordelijk voor het bijhouden van alle officiële documenten, zoals het reglement van mede-eigendom, notulen van vergaderingen en contracten met leveranciers. De syndicus is ook verantwoordelijk voor het organiseren van de algemene vergaderingen van de mede-eigenaars en het uitvoeren van de besluiten die tijdens deze vergaderingen worden genomen.

Op technisch gebied houdt de syndicus toezicht op het onderhoud en de reparaties van de gemeenschappelijke delen van het gebouw. Dit omvat bijvoorbeeld de lift, de gemeenschappelijke hal en het dak. De syndicus coördineert ook eventuele renovatie- of verbeteringswerken die nodig zijn.

Financieel beheert de syndicus de gemeenschappelijke kosten en zorgt ervoor dat alle mede-eigenaars hun bijdrage betalen. De syndicus bereidt ook de jaarlijkse begroting voor en zorgt voor een transparante boekhouding.

Offerte-aanvragen?
Om de kwaliteit van onze diensten te garanderen hebben wij een klantenstop ingelast tot 1 juli 2025.
Valt de AV tot aanstelling na deze datum, stuur dan een aanvraag voor offerte naar syndicus@rlstm.com

Scroll naar boven